Bărbat, partener, tată, profesionist!

tata

Acest articol se dorește a fi de ajutor viitorilor părinți, dar și celor ce deja sunt implicați în creșterea copiilor. Pașii prezentați pot fi buni îndrumători în înțelegerea rolurilor, responsabilităților și a obiectivelor fiecăruia dintre părinți.
• Dragă mamă, încearcă să-ți ajustezi standardele. Bărbații și femeile au standarde diferite. Dacă partenerul tău nu se ridică la așteptările tale în realizarea sarcinilor casei sau ale familiei, încearcă să lași de la tine și să ai în vedere și modelul lui de abordare a acestora. Există mai multe moduri de a te juca cu un copil, a-l distra sau a-l schimba de haine. Femeile nu au întotdeauna dreptate și atâta timp cât copilul este în siguranță, se distrează, petrece timp de calitate și crește frumos, merită să-ți revizuiești standardele.
• Fă echipă cu partenerul tău și nu-l trata ca pe o slugă. În cazul în care partenerul tău contribuie într-o mică măsură la creșterea copilului neștiind sau așteptând să primească “comenzi” de la tine, responsabilizează-l și îndrumă-l spre îngrijirea copiilor. Întocmiți o listă cu așteptările, nevoile și dorințele fiecăruia în ceea ce privește rolul de părinte. Încercați să respectați cât mai mult cerințele respective astfel încât fiecare să știe ce are de făcut, când, cum. Femeile au nevoie de schimburi de idei, iar uneori bărbații au nevoie de un imbold pentru a se “pune pe treabă”.
• Nu ezita să-ți lauzi partenerul, bărbații adoră să fie recompensați verbal chiar dacă nu o recunosc. Spune-i de câte ori ai ocazia că face o treabă foarte bună, cere-i să continue tot așa și în timp va face din ce în ce mai bine activitățile dorite. Chiar dacă nu e la fel ca atunci când o faci cu mana ta, el încearcă și asta e de apreciat.
• Mămico, evită să îl urmărești în orice moment atunci când se află în preajma copilului. Bărbații și femeile au abordări diferite în fața aceleași sarcini, iar copiii reacționează diferit la unul față de celălalt. Ai încredere îl el și oferă-i încredere, doar prin practică va învăța modalitatea cea mai bună de abordare a dificultăților/necesităților copilului.
• Există și vor mai exista momente de copleșire în creșterea unui copil. Important și benefic pentru el este să aibă alături o echipă puternică pe care să se poată baza. Arată-i soțului limitele tale și făcându-l conștient de acestea, va ști cum să acționeze în favoarea familiei.
Cel mai important aspect de reținut în cazul părinților este că mama nu trebuie să-și asume întreaga creștere a copiilor, iar tatăl este un pion la fel de important ca și figura maternă. După cum știți, un copil fericit este acela ce crește într-o familie fericită. Puteți ajunge la acest obiectiv doar având atitudinea, comunicarea și abordarea dificultăților prin sarcini complementare.

Părinţi informaţi's photo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>