Biologia Umană pentru Copii de Ivan A. Ross, Biolog/Autor

Ivan Ross

Experiențele timpurii formează deprinderi în educaţie și pot oferi o bază solidă sau una slabă (în aceeaşi măsură), pentru dezvoltarea psihologică ulterioară. Acest punct de vedere este exprimat în zicala: „Creanga îndoită arată cum va creşte copacul”. Din această perspectivă, asigurarea unui start bun în viaţă, pentru copiii noştri, este critică.
Pretutindeni în lume, copiii încep educaţia formală la 6-7 ani. La această varstă, abilităţile lor intelectuale sunt favorabile învăţării. Copiii sunt capabili de raţionamente logice şi argumentări sistematice iar gândirea lor este mai fluentă şi mai flexibilă. Această înțelegere a principiilor logice îi ajută pe copii să înțeleagă cu ușurință științele, matematica și alte subiecte. La această vârstă tânără putem avea cea mai mare influență asupra inteligenţei lor, oferindu-le informare, orientare și resursele de care au nevoie, pentru a face alegeri şi care vor conduce la o viață sănătoasă.
Sănătatea bună a copiilor este o condiție prealabilă pentru rezultate şcolare bune, pentru dezvoltarea identității lor și pentru învăţare şi participare la activităţile sociale. Avem organisme uimitoare și minți deosebite. Minți care pot determina corpul nostru să facă aproape orice. Cunoscând structura și funcțiile organismului, mintea va ajuta la accesarea capacităților corpului. Educația va motiva copiii pentru a-şi îmbunătăți viața; pentru a dezvolta în sine un sentiment de responsabilitate, pentru condiții de sănătate. Aceeaşi educaţie îi va învăța prevenire și le va furniza cunoștințe pentru a schimba obiceiurile de zi cu zi, cu un stil de viață sănătos. Această educaţie este un tip de condiționare, care afectează nu numai prima generaţie. Generațiile viitoare vor beneficia de pe urma ideilor îmbunătățite, cultivate în mod corespunzător, cu privire la sănătate şi la educaţia pentru sănătate. Această educaţie va ajuta copiii să facă față unor situații de stres, anxietate, depresie sau alte tulburări emoționale, pentru a reduce impactul acestor probleme mentale și emoționale, care în alte condiţii pot duce la efecte fizice dăunătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>