Unde a dispărut timpul?

Timpul

Aveam 15 ani când mi-am cumpărat primul ceas. Asta a fost acum mulți-mulți ani în urmă. Mi-am imaginat că uitându-mă la ceas, o să controlez mai ușor timpul. Nu a fost așa. M-am uitat tot timpul la ceas, am văzut cum zboară minutele, cum zboară orele (am avut şi experienţa situaţiilor în care unele minute treceau ca o oră sau unele ore ca un minut) dar când am ajuns adult nu mi-am dat seama cum au zburat anii. Unde s-au dus, că doar aveam ceas care măsura timpul? Eu ce am făcut în timpul asta? Îmi aduc aminte perfect de anumite momente din viață dar nu îmi aduc aminte cum a trecut fiecare an. 

Avem senzația că putem organiza timpul așa cum vrem noi. Nu este așa. Timpul trece oricum şi toată lumea se plânge de lipsa timpului. Tot ce putem face este să ne organizăm activitățile în așa fel încât să avem cât mai puțin timp pierdut. Mai puțin timp pierdut înseamnă mai mult timp liber petrecut cu familia sau cu prietenii. Acesta este timpul cu adevărat valoros. 

Bogdan Milescu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>